WENGFU: Chimice miniere "baby"

"Atunci când vine vorba de utilizarea de phosphogypsum, cel mai evident este de a utiliza phosphogypsum pentru fabricarea de materiale de constructii, dar a fost pur şi simplu nivelul scăzut de dezvoltare. Phosphogypsum conţine multe resurse valoroase, cum ar fi sulf, dacă este utilizat de bine, poate nu numai scuti de presiune de alimentare de resurse limitate, dar, de asemenea, pentru întreprinderi pentru a crea noi, profit în creştere punct. "Ce wengfu preşedintele grupului el Haoming, a dat departe grupului abordării globale de dezvoltare şi de utilizare a phosphogypsum.


Ca una din întreprinderile de frunte a Chinei industria chimică fosfor, wengfu grup a făcut o mulţime de munca pe utilizare cuprinzătoare de phosphogypsum. "Explorarea perseverent, am constatat că doar prin mijloace chimice, prin inovare tehnologică de dezvoltare şi de utilizare a phosphogypsum, în deşeuri solide poate fi pentru a maximiza funcţia de fiecare substanță, puteţi obţine cu adevărat o resursa reciclare, ceva copilul aparent lipsit de valoare, descoperind o inestimabilă valoare." Haoming el a spus. În acest curs sub îndrumarea wengfu grup a început o practică îndrăzneţ, şi s-au făcut progrese majore.


Mai ales este utilizarea de producţie de sulfat de amoniu din phosphogypsum şi impactul său economic a prezentat 10 ori nivelurile de creştere.


Acest reporter a aflat, tehnologia de wengfu grup independent de cercetare şi dezvoltarea de noi tehnologii, procesul principal este o reacţie de metathesis cu carbonat de amoniu şi gips pentru a produce sulfat de amoniu si carbonat de calciu. WENGFU au fost construite folosind aceasta tehnologie în prezent o producție anuală de 250.000 de tone de plante de sulfat de amoniu, cu consumul anual 520.000 de tone de phosphogypsum şi 85.100 de tone de dioxid de carbon de reducere.


"Acest lucru este în prezent o modalitate foarte bună de a folosi de phosphogypsum. Dacă vom folosi atât de mult phosphogypsum gips caramida producției, producția este 50 de milioane de yuani, şi în cazul în care sunt să folosească tehnologia pentru a rupe în jos, producătoare de ieşire de sulfat de amoniu şi oxid de calciu poate ajunge la mai mult de 400 de milioane de yuani. Nu aceeaşi idee, tehnologii diferite, phosphogypsum a crescut în valoare de aproape 10 ori. Aceasta este puterea de tehnologie. Vom dezvolta phosphogypsum, trebuie să existe beneficii pentru durată. "A spus el Haoming. Potrivit lui, în prezent particule de sulfat de amoniu din preţul internaţional a fost capabil să-şi vândă pentru 300 dolari/tona.


O altă tehnică este de a utiliza phosphogypsum producerea de acid sulfuric si var. Se înţelege că această tehnologie este deshidratare phosphogypsum de suspensie diluat pentru apă şi gips anhidru, introduceţi unic suspendarea calciner reactor cu descompunere, intra mixte gaz de dioxid de sulf în sistemul acidului sulfuric, obţinute prin purificare, transformare, atragerea de sulfuric acid. În prezent, în conformitate cu acest curs tehnic, wengfu au construit capacitate anuală de producţie de 5 000 de tone de phosphogypsum descompunerii şi dispozitiv de încălzire pilot, prin optimizarea parametrilor de bază, constituie baza pentru industrializare.


"Phosphogypsum conţine cantităţi mari de sulf, pe de o parte au un puternic corozive din cauza acidului, adus Marea strâmtorare pentru stocare în timp ce pe de altă parte, sulf şi producţia de îngrăşăminte fosfat şi deficitul de resurse esenţiale, în fiecare an pentru producerea de amoniu pentru a importa milioane de tone de sulf. Mai ales în ultimii ani, preţurile ridicate de sulf, sarcină grea pentru întreprinderile și statul. Prin urmare, în cazul în care descompunerea acidului phosphogypsum, într-adevăr este un lucru benefic. "A spus el Haoming. Reporter a aflat că, în 2010, wengfu investit 430 de milioane de yuani pe un nou set de echipamente, extractie de sulfat de phosphogypsum, consumă 1,5 de milioane de tone de fosfor gips să producă 600.000 tone de sulfuric acid.


WENGFU grup folosind descompunerea chimică phosphogypsum folosit treia explorare a phosphogypsum producerea de acid sulfuric și carbură de calciu. Tehnologia este prin adăugarea unui agent de reducere, reacţia de descompunere într-un cuptor cu arc scufundat, eliberarea de dioxid de sulf, sunt oxid de calciu, oxid de calciu si materiale de carbon obținut după reacţia de carbură de calciu, carbură de calciu. Carbură de calciu este o materie chimice importante, cererea curent internă anuală de aproximativ 10 de milioane de tone, Pret 5000 de yuani/tonă, astfel încât utilizarea phosphogypsum pentru a produce sulfuric acid şi carbură de calciu beneficiile economice sunt substanţial.


În plus, utilizarea de producţie de sulfat de potasiu la phosphogypsum wengfu este de a explora un nou mod de gândire. Potrivit el Haoming introduse înainte de Marea Britanie şi Japonia şi India, fosta Uniune Sovietică a avut fosfor gips producţia de sulfat de potasiu şi clorură de potasiu de conversie, metoda este studiat, explorează principiile şi procesul de parametri. Folosind această metodă, a phosphogypsum poate fi până la 65% ~ 70%, pentru a produce sulfat de potasiu este un îngrăşământ de înaltă calitate, şi clorură de amoniu produs secundar, carbonat de calciu se poate face, de asemenea, materiilor prime îngrăşăminte şi ciment. Între timp, productia de consum redus de energie, scăzut de investiţii, aproape nici o «deșeuri de trei", indiferent de punctul de vedere economic şi de mediu sunt demne de promovare.


WENGFU grup de oficiali a declarat reporterilor că curent wengfu fosfor gips folosit este de 63%, depăşesc nivelurile necesare de către statul. WENGFU el însuşi să fie speranţa în perioada "Doisprezece-cinci", utilizarea phosphogypsum poate ajunge la 100%.


Cu toate acestea, a declarat reporterilor el Haoming şi, în ciuda o mulţime de forţă de muncă şi materiale resurse pentru cercetare şi explorare, economice se întoarce, de asemenea, a fost făcut, dar numai pe propria lor putere este prea slab. În opinia sa, utilizare cuprinzătoare de phosphogypsum ar trebui să acordăm o mare importanţă pentru serviciile competente ale statului, compusă din corespunzătoare stiinta si tehnologie comune de cercetare efectuate de către grupul, şi a stabilit la nivel de industrie eforturile pentru a rezolva această problemă.


"Dezvoltarea economia circulară, un mediu sănătos, şi construi o chimice verde, este o afacere, un antreprenor responsabilitatea. Acest lucru este infinit de lucruri bune, și vom persevera cu ea şi face tot posibilul. "A spus el Haoming.